Rezultatet e kërkimit për "mëngjesi"

Besëlidhja e Vjetër | Libri i Zanafillës
1,5  5 Hyji e quajti dritën ‘ditë’, kurse terrin ‘natë’. Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e parë.
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Zanafillës
1,8  8 Hyji e quajti kupën e qiellit ‘qiell’. Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e dytë.
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Zanafillës

1,13  

13 Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e tretë.

Besëlidhja e Vjetër | Libri i Zanafillës
1,19  19 Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e katërt.
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Zanafillës
1,23  23 Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e pestë.
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Zanafillës
1,31  31 Hyji shikoi gjithçka kishte bërë dhe, ja, ishin shumë të mira!« Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e gjashtë.
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes
7,15  15 Shko në mëngjes tek ai. Ja, ai do të dalë tek uji. Qëndro ballë për ballë mbi breg të lumit. Merre në dorën tënde shkopin që u shndërrua në shlligëz
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes
8,16  

IV. Grethat

16 Zoti i tha prapë Moisiut: »Çohu herët në mëngjes dhe dil para faraonit. Kur të dalë tek uji ti thuaji: ‘Kështu thotë Zoti: Lëshoje popullin tim që të më bëjë fli!
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes
9,13  

VII. Breshri

13 Zoti i tha Moisiut: »Çohu herët në mëngjes dhe dil para faraonit e thuaj: ‘Kështu thotë Zoti, Hyji i hebrenjve: Lëshoje popullin tim që të më bëjë fli!
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes
12,10  10 Dhe të mos mbetet asgjë prej tij deri në mëngjes. Po qe se teproi gjë, le të digjet në zjarr.
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes
12,22  22 Tubëzën e hisopit ngjyjeni në gjak që është në enë dhe stërpikni me të ballëzinën dhe dy shtalkat. Askush prej jush të mos dalë jashtë derës së vet deri në mëngjes.
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes
14,24  24 Kishte ardhur koha e rojës së mëngjesit dhe, ja, Zoti ia lëshoi një sy prej shtyllës së zjarrit e të resë ushtrisë së egjiptianëve, e pështjelloi,
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes

14,27  

27 Kur Moisiu e shtriu dorën drejt detit, në mëngjes, herët, deti u kthye në vendin e mëparshëm. Egjiptianët, duke u munduar të ikin, ujërat u vinin drejt tyre. Kështu Zoti i mbuloi me tallaze në midis të detit.

Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes

16,7  

7 kurse në mëngjes do ta shihni
lavdinë e Zotit.
Sepse e dëgjoi ankimin tuaj kundër Zotit. Sepse, kush jemi ne që të nynykatni kundër nesh?!«

Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes

16,8  

8 Atëherë Moisiu shtoi:
»Zoti do t’ju japë
të hani mish në mbrëmje
dhe në mëngjes bukë derisa të ngopeni,
sepse Zoti e dëgjoi ankimin tuaj që e përshperitni kundër tij. Sepse, kush jemi ne? Nynykatja juaj nuk është kundër nesh, por kundër Zotit.«

Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes

16,12  

12 »I dëgjova ankimet e bijve të Izraelit. Thuaju: Sonte do të hani mish e nesër në mëngjes do të ngiheni me bukë e atëherë do ta pranoni se unë jam Zoti, Hyji juaj!«

Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes
16,13  13 Posa u bë mbrëmje, ia behën shkurtat dhe e mbuluan tëbanishën, kurse në mëngjes një shtresë vese rreth e rrotull tëbanishtës.
Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes

16,21  

21 Secili mblidhte në mëngjes aq sa i nevojitej për ushqim. Kur nxente dielli, u shkrinte.

Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes

16,23  

23 Ai u tha: »Është shi ashtu siç u tha Zoti: ‘Nesër është e shtunë, pushim në nder të Zotit: çka keni për të pjekur, piqeni, çka keni për të zier ziejeni. Gjithçka t’ju teprojë lëreni për nesër në mëngjes.«

Besëlidhja e Vjetër | Libri i Daljes
18,13  

Themelimi i gjykatësve

13 Të nesërmen Moisiu u ul të gjykojë popullin e populli qëndronte para tij prej mëngjesit e deri në mbrëmje.